Capoeira aerobic: garantáltan formás leszel!

Rajt:

Mintha csak a Resident Evil (Kaptár) c. film forgatására csöppentem volna! Miután belépek a Material Centerbe, meglepődve konstatálom, hogy az edzőtermen kívül sehol sem tapasztalható mozgás. Az üres, félig sötét és hideg folyosók csendjét csak a liftek tompán kopogó zaja töri meg. Az egyikkel „felutazok” a legfelső szinten található fitneszterembe. A liftből kilépve, az ürességtől kongó folyosókhoz képest szembeszökő a kontraszt: itt nagyon is zajlik az élet.

Impressziók:

Szabályos nyüzsi fogad a bejáratnál: balra tőlem a majdnem teljesen sötét spinning terem , amellett pedig az átlátszó üvegfalú  aerobic részleg található, melyeken átnézve látom a mozgolódókat; közben odaérek a recepcióhoz, ahol hiper kedves lányok  fogadnak (első benyomásaim a Lite Wellness-hez hasonlóan nagyon kedvezőek). Megkapom a kulcsot, nyomás az öltözőbe! Itt teltház fogad. A helyiség tiszta és tágas, a szekrények előtt egy-egy paddal, zuhanyzókkal és hajszárítókkal; egyszóval kulturált és kiválóan felszerelt, a pozitív benyomásaim tovább szaporodnak.

A Color teremben folyó capoeira aerobic órához a lépcsőházon át, egy szinttel lejjebbre vezet az út. A tágas terem hangulatos,neonszínű diszkó fényárban úszik. Az edző, Czanik Balázs beáll a terem végében lévő tükrök elé, éééés kezdjük is az órát.


Ezzel egy időben elindul a tucum-vucum zene (imádom), ez még inkább megalapozza a hangulatomat! Bemelegítünk olyan aerobic alaplépésekkel, mint a hinta, térdemelések, sarokemelések, karhajlítások és lendítések. Nem sokat teketóriázunk, hiszen már bemelegítésként előre rúgunk (jobb láb és bal láb, jobb láb és bal láb). Ezt megspékeljük kitörésekkel, majd felpattanunk és újabbat rúgunk, mozgás közben a terem lányainak hosszú loboncai egyszerre lebegnek; elég gyors a tempó, így a ritmust vagy éppen a koreográfiát nem mindig tudom követni, de könnyen bele lehet jönni. Miután „kirugdostuk” magunkat elég magasra felment a pulzusom, máris dől rólam a víz.


Amikor azt hiszem, hogy a guggolások és a kitörések ezzel véget is értek, nagyot tévedek. Czanik Balázs, az edző mindannyiunkat a falhoz állít oldalasan: a jobb kezemmel támaszkodom a falnak és eközben a bal lábamat emelgetem, majd körözök vele Balázs instrukciói alapján. Ég a fenekem…Csere, majd még egy kör: ezek gyilkos, de hatásos gyakorlatok!

Balázs pózol, miközben én fenékre erősítek
Mindenki lefekszik a polifoamra, na vajon miért? Hasizom gyakorlatok, juhé! Ezt amilyen formában lehet, elvégezzük, hiszen Czanik úrfi itt is maximalista és aktívan adja nekünk a feladatokat. Van itt minden: lábemeléstől kezdve a sima felülésig, saját magunk megtartása alkartámaszban, no meg azért pár női fekvőtámasz is, hogy biztosan mindenre rágyúrjunk.


Balázsnak van egy hosszabb, másfél órás edzése is, ahol a felsorolt gyakorlatokat jóval tovább, a hasizom gyakorlatok (hasburning-ek) pedig közel 30 (!) percig tartanak. Volt benne részem, így állítom, hogy a másnapi izomláz borítékolható tőle. Az edzései fedik egymást, a tematika sokszor hasonló.

A múlt heti capoeira edzés elemeit részben fedeztem fel ezen az órán a rúgások és egy Ginga-szerű mozdulatsor kapcsán, bár a két sport nem vehető egy kalap alá.

Hol? FitnessFactory, XIII. Budapest Róbert Károly körút 54-58
Mennyibe kerül? http://www.fitnessfactory.hu/arak/
Mit vigyél? edzőruha és sportcipő, törölköző, víz, AYCM kártyát is elfogadnak
Korosztály: 23-45 év

Pontozás
Kínzó faktor: 10/10
Ennyire formál: 10/10
Edző: 8/10
Helyszín: 10/10
Ennyire fáj másnap mindened: 9/10
Férfi/nő arány: 100% nő (az edzőt kivéve)

Fotó: Csordás Ádám

0 megjegyzés :

PARTNEREK: