Addig üsd a vasat, amíg Hot Iron

Rajt:

Valamikor 2010 környékén egyszer kipróbáltam a Hot Iron-t. Különösebb izomláz nélkül,  alig meggyőzve mentem haza és azóta pihentettem a témát. Hol volt a bibi? A Hot Iron 1-et próbáltam ki, kis súlyokkal, ami az akkori edzettségi szintemnél megegyezett az otthoni felmosásra fordított energiával.  A sportág Németországból indult el és három szintje van: Hot Iron 1, Hot Iron 2 és a Hot Iron cross. Ezúttal a Hot Iron 2 edzésen vettem részt!Impressziók:

A zuglói vasútállomáshoz közeli épület tetején nagy betűkkel virít az Echo TV és az F1 Fitness Club hirdetési táblája: tehát jó helyen vagyok és épp találok előtte szabad  parkolót is. A földszinten, közvetlen a porta mellett található a terem. Belépve a bejáratnál elhelyezett kanapékon egy traccs parti közepére toppanok be. Korábbi írásaimban is említettem a recepciós lányokat, így most sem teszek kivételt: kedves, mosolygós, segítőkész lány dolgozik itt, aki iratot kér letétnek az öltözőkulcsért. Az öltöző rendezett, itt máris találkozom a Hot Iron oktatóval, Alizzal, aki egy cserfes, vidám és lelkes lány. Egyből el is kezdem faggatni: Mire számíthatok? Hányan leszünk az órán?

Már a terem ajtaja előtt állunk, amikor hirtelen kinyílik, és megkönnyebbült arccal özönlenek ki rajta a Kangoo óra résztvevői. Belépek a Hot Iron színhelyére: a falak élénkzöld és lila színűek (nekem már nyerő!), szemben egy egész falat elfoglaló tükörsor, balra tőlem a szomszédos funkcionális terem férfi-női sziluettjeit látjuk a homályos üveg ablakon keresztül – hmm, A szomszéd férfija mindig zöldebb?

Még kezdés előtt felszerelkezem a sportkiegészítőkkel, Aliz előzetes útbaigazítása alapján a menüm: súlyzórúd, step pad és a 2 x 1,25 és a 2x 2,5 kg-os „súlyaim”.

Kezdésnek bemelegítünk, majd pár perc után már a rudat is felkapjuk hozzá.
Az ismerős háttér pop - és party zenék hosszúsága igazodik a blokkokhoz, amik általában 3-5 percesek, a hosszúságuk az ismétlés számától függ. Ez alól kivétel a bicepsz rész, ami 2 perces és a statikus támasz, ahol 4-5 percen keresztül kell, hogy megtartsd – elég nagy akaraterővel – magadat. Alább pár gyakorlatot láthatsz, amikből (is) összeáll egy óraterv:

Statikus támasz

A hőn imádott guggolások és kitörések innen sem hiányozhatnak, de itt a csavar, hogy miközben ezeket végezzük, a súlyzókkal spékelt rudat végig a vállunkon tartjuk:


A bicepsz gyakorlatokat állva teljesítjük:


Míg a mellizmunkat a step padon fekve erősítjük:


A step padot tricepsz gyakorlatokhoz is alkalmaztuk a trénerrel, Alizzal:


Ezeken felül hasizom gyakorlatok és törzsizom erősítések zárták az órát, a tartalékenergiákat is felhasználva.

Mi a különbség a Hot Iron 1 és 2 között? Az utóbbiban jobban megszakadunk, ráadásként mindezt nagyobb súllyal, mint az 1-es esetében. Ha heti kétszer legalább eljársz, 10-12 hétnek kell eltelnie a három szint között, ha elérted a Cross-t, gladiátor leszel!


Ami fontos: Az óra közben használt súlyok nehézségének függvénye, hogy mekkorára nősz meg. A mozgásforma rendkívül erős zsírégető- és utóégető hatásának köszönhetően szervezeted folyamatosan dolgozik a zsírsejtek lebontásán 24 órával edzés után is.

Hol?  Budapest, XIV. kerület Thököly út 105., F1 Fitness terem
Mit vigyél? Kényelmes ruha a sportoláshoz, sportcipő, víz, törölköző, AYCM kártyát is elfogadnak
Korosztály: 18-35 év

Pontozás:
Kínzó faktor:  8/10
Ennyire formál:  8/10
Edző:  11/10
Helyszín:  9/10
Ennyire fáj másnap mindened: 8/10
Férfi/Nő arány: 30% - 70%

Fotó: Lindmayer Zsolt 

0 megjegyzés :

PARTNEREK: