Formáld magad alternatívan

  • Bejegyezte: Unknown
  • dátum: csütörtök, november 28, 2013 -
  • 0 megjegyzés
Ha felszaladt pár kiló és a sport mellé keresel más "segítséget", akkor még mindig találhatsz lehetőségeket a fogyás palettáján. Mi a helyzet az alternatív, méregtelenítő és fogyasztó, netán gyógyító opciókkal? Ezúttal négy különböző - a mozgást nem helyettesítő - lehetőségről írok nektek, Move it-osok!

Káposztaleves kapszula

A káposztaleves kapszulát az egyik legideálisabb súlyvesztési megoldásként kínálják. Rosttartalma segíti az emésztést, a méreganyagok felszívódását, feltölti a vitaminháztartást. Mint minden „csodaszer” esetében, ez sem váltja ki a mozgásszegény életmódot és a rendszeres, odafigyelést igénylő táplálkozást. A jojó effektus és az izmok leépülése ellen a legjobb, ha sosem koplalnak, mert nem vezet eredményre. A kapszulában ötvözték a zöldség három fajtáját, tehát már a kellemetlen íze sem lehet kifogás a fogyasztóknak. A három féle káposzta közül a fehér „felel” a cellulitisz és a narancsbőr megszüntetéséért. A lila nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, fokozza a méregtelenítő elemek hatásfokát, stimulálja az emésztést. A zöld változata fokozza az inzulintermelést és növeli a vércukor szintet. Tehát ártani nem fog.


Fotó: napidoktor.hu

Akupunktúra


Az akupunktúra bizonyos, meghatározott testfelszínhez közeli területek, pontok mechanikus ingerlése speciális tűkkel, amelynek létezése a Hagyományos Kínai Orvoslás egyik szakterületeként vált ismertté. A módszer a fogyókúrázó tűrőképességét, türelmét és kitartását próbára tevő éhségérzetet csökkenti úgy, hogy közben elősegíti, támogatja a fogyást és a méregtelenítést. Mint a legtöbb alternatív módszer, nem váltja ki a sportolást, hanem kiegészíti. Ez mind szép és jó, de ha viszolyogsz a tűtől, nem biztos, hogy ez a te alternatívád.

Fotó: cupunctureclinicnw.com

Salaktalanító tea

A Naturland kínálta salaktalanító teák gyógyhatású készítmények. Leginkább tavaszi tisztítókúrákhoz ajánlott, de akár félévente is érdemes elvégezni. Egy hónapig naponta kell egy-két filtert 2.5 dl forró vízben áztatni, majd meginni. Vízhajtó hatása révén elősegíti a szervezet salaktalanítását, akadályozza a (téli) méreganyagok felhalmozódását. Epe problémák, valamint más vízhajtó szedése mellett nem ajánlott a tea fogyasztása. Nekem tuti befutó volt, tavasszal érdemes végigcsinálni egy kúrát.

Fotó: tutivital.hu

Nyirok masszázs



Az emberi szervezet nagy része víz, a szükségesnél olykor többet is magukban tartanak a kötőszövetek, ezzel is keltve a teltség látványát. A nyirok szálltja el a szövetekből az anyagcsere végtermékeit, amelyek egyrészt túl nagyok ahhoz, hogy visszatérjenek a vérkeringésbe, másrészt a szövetekben sem tudnak lebomlani. Ez a masszázsfajta pontosan a nyirok utakat nyitja meg, így a víz és egyéb lerakódott salakanyagok könnyebben távozhatnak a testből. Ötvözése az előbb említett salaktalanító teával látványos eredményt hozhat. 

Fotó: runnersworld.com


Találkozzunk a blog facebook oldalán is!


0 megjegyzés :

PARTNEREK: