Filmezz pedálozás közben: Video cycling (videóval)

Rajt:

Imádok biciklizni, hiszen minden alkalommal kikapcsol, főleg, ha a szabadban nyúzom a saját járgányomat. Amikor a cangák téli álmot alszanak, akkor is muszáj valahogy levezetni a tekerési vágyunkat, így ezért korábban kipróbáltam már a spinninget és a krankinget is; most pedig az előzőhöz hasonló órán vettem részt, annyi különbséggel, hogy video cycling néven fut, ami tulajdonképpen egy spinning program látványvideókkal.



Impressziók:

A Sugár üzletközpontban lévő fitneszterem a mozi szintjén, a kajálós részleg mellett található. Kívülről, az üvegfal miatt csak homályosan látszik a teremben a testüket szálkásítók, és a futógépen edzők sziluettje. Megérkezve nyüzsi és egyszerre két recepciós is fogad a pultnál; némi fennakadás és keresgélés után meg is kapom a kulcsaimat. A női öltözők közül kifürkészem az egyiket: fehér és színes kockájú járólapok, padok és milliónyi öltöző nő tárul a szemem elé, mintha csak egy középiskolai tornaóra kellős közepébe csöppentem volna – ötlik fel bennem a gondolat.

Cycling termi életkép feketén-fehéren

Felejtsd el, hogy egy bevásárlóközpontban vagy, és add át magad a videónak – így szólna egy ideillő reklámszöveg! A biciklimet hozzáállítom a magasságomhoz (a csípőmig kell hogy érjen a nyereg, ha mellé állok, és ha a spinneren ülve a lábammal dolgozok, az nem lehet teljesen kinyújtva tekerés közben).
Bujtor Barna, az edzőnk már adja is az első utasításokat, kezdjünk először lájtos tekeréssel  síkon, kevés ellenállással – a spinner  plusz gombját egyelőre még nem csavargatjuk túl gyakran jobb állásba.



Ezt követi a képzeletbeli hegyre való feltekerés jumpokkal és mindhárom kéztartás (az edző megmutatja az óra elején) használatával. Persze tíz perc után ismét szakad rólam a víz.
Na és jön még egy hegy, nagyobb ellenállással, még tovább, egyre „feljebb”…


Sötét van, edzés közben csak a neonfények látszanak és Barna háta mögött a videók, ahol éppen egy úriember is keményen teker, szinte együtt érzek vele valamelyik hegymenetünknél, miközben pszichedelikus, a szokásostól nagyon eltérő zene szól a teremben:



Az oktató hangját nem mindig lehet jól hallani a terem akusztikája vagy a hangos zene miatt, így végig hegyezem a fülemet. A vége felé közeledve már lement egy pár videó a háttérben, volt köztük a már említett motiváló biciklis versenyző vagy éppen utazó kutya is.



Most következik az öt perc „szabad foglalkozás”, amikor mindenki úgy tekerhet ahogy szeretne, de közben minimális ellenállásnak lennie kell a spinneren.

Két durvulás között mindig volt egy kis frissítés

Vége, nyújtás, megkönnyebbülés!



Ami fontos:

A spinning óra menetéről és a gyakorlatok leírásairól egy korábbi beszámolómban olvashatsz! 

Hol? Sugár Fitness, XIV. Budapest Örs vezér tér 24. (Sugár üzletközpont)
Mennyibe kerül? http://sugarfitness.hu/araink.html
Mit vigyél? A megszokott alap edzőfelszerelést,vastag talpú cipő és kesztyű javasolt, valamint törölközőt és vizet, AYCM kártyát elfogadnak
Az óra korosztálya: 20-35 év

Pontozás
Kínzó faktor: 8/10
Ennyire formál: 8/10
Edző: 10/10
Helyszín: 6/10
Ennyire fáj másnap mindened: 7/10
Férfi/nő arány: 30% - 70%

Fotó: Lindmayer Zsolt 

0 megjegyzés :

PARTNEREK: