Műveld a tested: bodyART

Rajt:

Csak futólag, hallomásból ismertem eddig a bodyART-ot, nem volt különösebb elképzelésem vagy elvárásom a kipróbálása előtt.


Impressziók:

A Felvinci úti saroképület barátságos, fényes és az ajtaján belépve egy üvegajtón át látom a mozgolódókat. Innen jobbra fordulva a portán találom magam, ahol a - hogy ne maradjon ki a beszámolóból - segítőkész recepciós lány odaadja az öltözőkulcsot, majd elmondja, mit merre találok. Elindulok lefele a lépcsőn, az öltözőbe, ami egy kicsi, ám annál kedvesebb dizájnú helyiség.

Átöltözök, majd zokniban tipegek fel a lépcsőn, aminek tetején áll a fotósom hatalmas mosollyal az arcán. „Ne nevess, hiszen mezítláb fogjuk a gyakorlatokat végezni!” – mondom neki én is mosolyogva.
Vége az előző órának, megizzadt hölgyek jönnek ki a teremből, mi pedig váltjuk őket. Az oktatónk, Szabó Péter egy igen izmos úriember, aki rövidnadrágban és pólóban vár minket; felkészít pár mondatban arra, hogy mit is várhatok az órától. Ezt követően leterítem a polifoam-omat, és még mielőtt elkezdődik az edzés, a mellettem ülő lány csak ennyit mond: „Ez kemény lesz!” – basszus.

A bodyART a jóga, a gyógytorna és a pilates keveréke. Amolyan egyveleg, dinamikus sportmix a nyújtó-erősítő gyakorlatok terén, spiritualitás nélkül.
Elkezdjük! Nekem, aki nyújtó sportok terén a hatha jógához vagyok szokva, már most gyors a tempó, hiszen nem tartjuk ki hosszú időn át a pózokat. Az első perceket jellemző fejkapkodás most is jelen van, figyelem az oktatót és a többieket. Szerencsére Péter kijavít mindenkit, ha nem jól csinálja a mozdulatokat. Kilégzésre, belégzésre itt is tessék figyelni!

A jógában szerezett tapasztalataimhoz tudom leginkább hasonlítani a bodyART-ot. Az előbbinél használt lefele néző kutyapózt itt „V” póznak hívják, amit átkötési mozdulatnak használunk. Ezeket a részeket leginkább a dinamikus vagy ashtanga (ezek gyorsabb típusok) jógához hasonlítanám. A szintén jógában használatos felfele néző kutyapóz itt kis kobra néven, de ugyanolyan mozdulatként szerepel.

Kis kobra
Íme pár kép a pozíciók és a látvány kedvéért:








A relaxáció sötétben zajlik, a jógától eltérően nem végzünk energetikai gyakorlatot a végén, csupán a háton fekve, gerinccsavarással lazítjuk el magunkat néhány percen keresztül.

Gerinccsavarás

Örülök a lehetőségnek, hogy újabb sportot próbálhattam ki, de ezúttal nekem nem teljesen jött át a lényeg. Ettől eltekintve a terem tele volt, és egyesek már jó ideje oda járnak, tehát ők megtalálták ennek a sportnak a szépségét.

Ami fontos:

Ha térdfájós vagy, érdemes két polifoam-ot helyezned magad alá a sok átkötés - és hát mozgatás miatt.

Hol? bodyART Mozgásstúdió II. Budapest, Felvinci út 21.
Mennyibe kerül? http://www.bodyartmozgasstudio.hu/araink
Mit vigyél? tornaruha, törölköző és víz, AYCM kártyát is elfogadnak
Korosztály: 23-45 év

Pontozás
Kínzó faktor: 7/10
Ennyire formál: 8/10
Edző: 8/10
Helyszín: 10/10
Ennyire fáj másnap mindened: 6/10
Férfi/Nő arány: 40% - 60%

Fotó: Lindmayer Zsolt 

0 megjegyzés :

PARTNEREK: