Így eddz otthon hatékonyan egy magyar termékkel! - Bodyrope

Rajt:

Korábbi beszámolóimban mutattam már be hevederes edzéseket, amelyeknél a gyakorlatok nagyrészt fedték is egymást. A BODYROPE® hevederes edzés is hasonszőrű, annyi különbséggel, hogy egy 100%-ban magyar gyártású, kiváló árfekvésű és minőségi termékről van szó. Kipróbáltam azt a sportot, amivel az országban több, mint 40 képzett BODYROPE® edző tart már órákat csoportos - és személyi edzés keretein belül.

A heveder felszerelése pofon egyszerű

Impressziók:

Kicsit fáradtan indultam el Budapestről, utam a gyöngyösi Vital Centerbe vezetett: a hely álcaként is üzemelhetne, mivel a fenti része egy szépségszalon, azonban lent egy barátságos, kis mozgó részleg található. Az edzőnk ezúttal Fruzsi, az ex kézilabdás hölgy lesz, aki már az öltözőben felkészít rá, hogy erős edzést tervezett a mai napra – de király!

Pici átmozgatás után kiindulásként fincsi intervallal indítunk, egy percen belül 45 mp. munka, 15 mp. pihenő lesz. Elsőre talán mindez könnyűnek hangzik, de amikor már 5 körön túl vagy, és csak 5 perc telt el, rögtön rájössz, hogy  még milyen messze van az óra vége.

Guggolások (térd nem megy a boka elé)

Minden testtájat (lábak, hát és annak alsó szakasza,törzs/core izmok, has, kar) jó alaposan megedzünk, mindegyik részre három gyakorlat jut egy körön belül. Három testrész/ három gyakorlattípus / 45 másodperc munka, ez azért elég fincsi nem? A katonaságnál is hasonló lehetett, csak épp hosszabb ideig, hajnali kezdéssel megspékelve, akár hidegben is kültéren. Később azért átváltottunk a 40 mp. izommunka, 20 mp. pihi kombóra!

Fekvőtámaszok a "levegőben"

Bizonyos mozdulatokkor nagyobb hatásfokúnak és biztosabbnak éreztem a teljesítményem, miközben például ide-oda imbolyogtam, szemben a korábbi, TRX-es tapasztalataimmal.

Íme pár kép még inspirációként az otthoni edzőtervedhez:

Szökkenés jobbra is, balra is

Kar a fejen, dőlj be, de tartsd magad!

Lábfelhúzáskor a csípődet tartsd magasan, ne ejtsd be!

A hasad egy kockájából így varázsolhatsz többet (persze, nincs helyi zsírégetés, de jól hangzik leírva)

Ami fontos:

Ha nincs releváns fitnesz végzettséged, az első otthoni edzésed előtt feltétlenül konzultálj egy szakavatott személyi edzővel vagy trénerrel a gyakorlatokról, és azok helyes végrehajtásáról. Jobb lesz neked is, ha nem megy ki a térded a bokád elé, nem fog fájni a derekad és a bicska pózt is helyesen fogod kivitelezni.

A bicska póz

Az óra pontozása

Kínzó faktor: 10/10 (az edzés nehézségének és bonyolultságának függvényében)
Ennyire formál: 9/10
Ennyire fáj másnap mindened: 10/10

Ha kedved kaptál az otthoni bodyrope edzéshez és vásárolnál egy kötelet, ami egy minőségi magyar termék, akkor az alábbi e-mail címen tudod megrendelni:
heveder.rendeles@gmail.com

Amennyiben a Move it, Blondie blogra hivatkozol, egy ajándék hosszabbítót is kaphatsz hozzá, amivel megkönnyíted a szabadban vagy a szobában történő edzésedet! 

0 megjegyzés :

PARTNEREK: